Det sker

Det sker:

29.11.18  Release-reception: mosaikk #8 Blå

 

 

Er sket:

17.09.18  Deadline for OPEN CALL - mosaikk #8 Blå

26.04.18 Release-reception af mosaikk #7 frelse

Udgivelsen af 7. nummer af tidsskriftet mosaikk fejres med releasefest.

 

Program og mere info kan findes på Facebook-eventet her.

 

23.09.17 Release-reception af mosaikk #6 illusioner

Udgivelsen af 6. nummer af tidsskriftet mosaikk fejres med releasefest.

 

Kom, vær med og få tilføjet det seneste nummer til din samling, eller begynd samlingen med #illusioner.

 

Program og link til facebook-event følger.

 

 

14.09.17 Deadline for OPEN CALL - mosaikk #6 illusioner

Senest kl. 23.59, på redaktion@mosaikk.dk

 

Temaet for sjette udgivelse af mosaikk er: illusioner

 

Illusioner kan være sprogligt forankrede eller sansebedrag. Illusioner kan samtidig også være indbildninger, vi bilder os selv ind eller som andre fører os bag lyset med. De kan være identitetsskabende, samfundsopretholdende, overraskende, visuelle og kunstneriske, bedragende og til tider endda absolut nødvendige. Kort sagt kan illusioner komme til udtryk på mange forskellige måder og kun fantasien sætter grænser for tolkningen af dette begreb.

Om dit bidrag bygger en illusion op, udlægger den eller prøver at pille den fra hinanden, så glæder vi os på redaktionen til at læse det! Og bare rolig, dit bidrag vil blive gennemgået af to omgange af vores redaktører, der hjælper dig med at rette det til og giver respons på det, så dit indsendte bidrag behøves ikke være helt og aldeles færdig og fejlfrit, når du sender det ind.

 

Vi modtager:

- Akademiske artikler (2-5 normalsider, plus et kort abstract eller en beskrivelse af, hvordan dit bidrag helt konkret relaterer sig til temaet)

- Kunstneriske bidrag indenfor alle genrer (billedkunst, foto, lyd, lyrik osv.), med en linje eller to til redaktionen om, hvorfor det er tematisk relevant.

 

Det eneste krav til de indsendte bidrag er, at de relaterer sig til det kunstneriske og kulturelle, der er fundamentet for mosaikk og instituttet, det udspringer fra, og at dette tydeligt fremgår i bidraget.

 

Send dit bidrag til: redaktion@mosaikk.dk

 

SENEST:

14. september

Kl. 23.59

 

Facebook-event her

her

 

20.04.17 Release-reception mosaikk #5: opløsning

Udgivelsen af femte nummer af tidsskriftet mosaikk fejres med releasefest.

 

Kom, vær med og få tilføjet det seneste nummer til din samling, eller begynd samlingen med #opløsning.

 

Program og link til facebook-event følger.

 

09.02.17 Deadline for OPEN CALL - mosaikk #5 opløsning

Senest kl. 23.59, på redaktion@mosaikk.dk

 

Temaet for femte udgivelse af mosaikk er: opløsning

 

Opløsning kan handle om forfald eller fornyelse. Der kan være tale om opløsning af genrer, om opløsning af selvet eller "et samfund i opløsning". På det visuelle plan definerer opløsning detaljeringsgraden. Og selvom det umiddelbart kan lyde næsten destruktivt, har opløsningen også et reformativt potentiale - er det kun, når det gamle bliver opløst, at vi for alvor kan lave ændringer og gøre plads til det nye?

 

NB! DIN TEKST KOMMER IGENNEM TO REDIGERINGER, SÅ DET ER IKKE ALFA OG OMEGA, AT DEN ER FEJLFRI ELLER HELT OG ALDELES FÆRDIG, NÅR DEN AFLEVERES!

 

Vi modtager:

- Akademiske artikler (2-5 normalsider, plus et kort abstract)

- Kunstneriske bidrag indenfor alle genrer (billedkunst, foto, lyd, lyrik osv.), med en linje eller to til redaktionen om, hvorfor det er tematisk relevant.

 

Send til: redaktion@mosaikk.dk

 

SENEST:

9. februar

Kl. 23.59

 

facebook event her

 

24.11.16   Release-reception mosaikk #4 - grimt

Tidsskriftet mosaikk er nu klar med udgivelsen af det fjerde nummer med temaet ’grimt’. Det fejrer vi med en reception d. 24 november i Institut for Kunst – og Kulturvidenskabs i Aula i bygning 21.

 

Det grimme hyldes, mens vi hører fra nogle af bidragyderne og ikke mindst skåler i cava!

Hele aftenen vil man også kunne købe øl i baren.

 

Vi vil forkæle dine ører med lækker musik, dine smagsløg med cava og snacks og dine øjne med billeder fra bidragsyderen Marie Wenglers serie 'Call (Me) Girl', man også kan se mere af i mosaikk #4.

 

Tidsskriftet kan naturligvis købes under hele arrangementet for 40 kr. Vi sælger også ældre udgivelser af mosaikk til samme pris.

 

Så HUSK kontanter til tidskriftkøb og bar!

 

Vi glæder os til at se jer til en fest af en udgivelse af mosaikk #4

 

PROGRAM

17.15: Velkomst ved ansvarshavende redaktører Liva og Ina

17.30: Præsentation af billedserien 'Call (Me) Girl' ved Marie Wengler

18.00: Oplæsning ved Manja Holmelund

18.15-20:00: Skål i bobler til toner af mosaikk hus-DJ, Jens Haag

20.00: Tak for i aften♥

 

facebook event her

 

15.09.16 Deadline for OPEN CALL - mosaikk #4 grimt

Senest kl. 23.59, på redaktion@mosaikk.dk

 

Temaet for fjerde nummer af mosaikk er: grimt

 

Hvad er det, der gør noget grimt? Hvordan hænger det grimme sammen med det skønne - og gør det overhovedet det? Hvordan arbejder forskellige genrer, motiver og udtryk med grimhed? Hvilke kroppe kalder vi grimme og kan der ligge en form for magt i at være grim? Har det, der er grimt, en særlig social funktion? Kort sagt: hvad betyder grimt for dig og for din faglighed?

 

Vi ønsker:

Især akademiske bidrag (2-5 normalsider, plus et kort abstract). Vi ønsker dog fortsat også gerne kunstnerisk arbejde inden for alle genrer (billedkunst, foto, lyd, lyrik osv.), med en linje eller to til redaktionen om, hvorfor det er tematisk relevant.

Vi ønsker altså kort sagt bidrag, der arbejder med det, der er grimt i kunst og kultur - grimhed på billeder, på scenen, grimme ord eller grim lyd.

 

Deadline for open call er 15. september 2016, med udgivelse i november. Vi er MEGET spændte på at se, hvad I finder på, og svarer gerne på spørgsmål etc. på redaktion@mosaikk.dk

 

Facebook event kommer snarest!

 

18.05.16  Åbent redaktionsmøde mosaikk #4

kl. 18, Roland Bar, KUA

 

Det er nu igen tid til at skabe et nyt nummer af mosaikk, og derfor holder vi åbent redaktionsmøde onsdag d. 18. maj kl. 18.00. De første spæde skridt til mosaikk #4 skal tages, når vi bestemmer tema, den nye redaktion sammensættes og meget mere!

Hvis du har en mosaikk-redaktør i maven, så kig forbi.

 

Læs mere her!

 

21.04.16   Release-reception mosaikk #3 - ophav

En flot forårsdag, d. 21. april, vil vi holde release-reception på tredje nummer af mosaikk. Vi glæder os til at vise, hvad vi og vores bidragydere arbejder på netop nu.

 

11.02.16  Deadline for OPEN CALL - mosaikk #3

Senest kl. 23.59, på redaktion@mosaikk.dk

 

Temaet for tredje nummer af mosaikk er: ophav

 

Ophav kan handle om hvor nogen eller noget kommer fra, om ejerskab, om arv og arvefølge, om begyndelse eller om noget helt andet, vi slet ikke har tænkt på...

 

Vi modtager:

- Akademiske artikler (2-5 normalsider, plus et kort abstract)

- Kunstneriske bidrag indenfor alle genrer (billedkunst, foto, lyd, lyrik osv.), med en linje eller to til redaktionen om, hvorfor det er tematisk relevant.

 

I forbindelse med respons på bidrag vil der i løbet af weekenden 20.-21. februar bliver afholdt en responsworkshop, som ikke er obligatorisk - men sæt gerne datoerne af!

 

Læs mere her!

 

04.02.16 Inspirationspanel: ophav - mosaikk #3

kl.17-21, Roland Bar, Bygning 21

 

Kom og bliv inspireret!

 

Mangler du stadig en idé til, hvad du vil bidrage med til mosaikk #3: ophav? Eller vil du bare gerne vide, hvad nogle af IKKs forskere tænker om emnet?

 

Studieleder Michael Fjeldsøe agerer moderater for Laura Luise Schultz fra Teater- og performancestudier og Anders Ib Michelsen fra Visuel kultur, der skal tale kort om, hvordan temaet ophav relaterer sig til deres forskning.

 

Efter panelet har talt åbnes der op for en mere generel snak og diskussion, med plads til spørgsmål og kommentarer. Vi bestræber os på en hyggelig og inspirerende stemning, og der vil derfor også være mulighed for at købe øl eller kaffe i løbet af aftenen.

 

08.12.15 mosaikk #3 tema-møde

Kl. 17-18.30, Roland Bar, bygning 21

 

mosaikk #3 er så småt undervejs - og derfor skal vi have valgt et nyt og spændende tema, der kan sætte ramme om hele processen!

 

Kom og vær med, hvis du har lyst til at være involveret i tilblivelsen af mosaikk #3. Vi kommer til at afholde et åbent redaktionsmøde til januar for dem, der gerne vil være med i redaktionen på næste nummer, men denne dag er en mulighed for dig at være med helt fra starten, hvis du gerne vil være med på #3.

 

Det forpligter ikke, men vi håber på at se nogle engagerede og nysgerrige IKK-studerende, der har idéer til, hvad der kunne være et godt tema for mosaikk #3. Så medbring 1-2 idéer til et tværfagligt, åbent og spændende tema!

 

19.11.15  Release-reception af mosaikk #2 - not human

Kl. 17-20, KUA, bygning 21

 

Andet nummer af tidsskriftet mosaikk har temaet 'not human' og udkommer 19. november! Det vil vi gerne fejre sammen med bidragydere, venner, familie, studerende og undervisere - alle er velkomne!

 

Vi sælger tidsskriftet til 40 kr. under hele arrangementet. Grundet nedskæringer kan traktementet ikke blive prangende, men vi giver det første glas at skåle med.

 

Så kom og hjælp os med at fejre mosaikk #2!

 

Foreløbigt program:

17.15: Tale v. de ansvarshavende redaktører

17.30: Impro comedy v. ImproLogen

18.45: Livemusik v. Tabula Rasa

 

10.09.15 Deadline for open call mosaikk #2 - not human

 Hvad er menneskeligt og ikke-menneskeligt i kunsten? Hvordan forholder vores kultur sig til det, der ikke

 er menneske? Hvor går grænserne? Og hvad betyder vores egen menneskelighed for mødet med kunst og

 kultur?

 

01.09.15 Inspirationsevent

 Om temaet for mosaikk #2 not Human. Der var oplæg fra institutleder Mette Sandbye, professor Isak

 Winkel Holm og lektor Erik Steinskog, og efterfølgende workshop.

 

09.04.15 Releasefest af mosaikk #1 - nyt!

  Københavns Universitet Amager husede mosaikks første releasefest. Her var det muligt at møde   

  redaktionen, sponsorer, networke og købe det fysiske tidsskrift. Gik du glip af det, kan du se billeder fra

  releasefesten her.