Hvad kan jeg lave på redaktionen?

I starten af hvert semester holder vi åbent redaktionsmøde, hvor alle IKK-studerende er velkomne. Hold øje med næste møde her. Nedenfor kan du læse om bladets forskellige arbejdsområder, og hvordan det er at være på redaktionen.

Indholdsredaktion
Den indholdsansvarlige uddeler ca. to bidrag til hver indholdsredaktør, og man er to redaktører om ét bidrag, så du altid har nogen at sparre med. Responsen forløber over tre responsrunder; den første er en responsworkshop, hvor redaktører mødes deres bidragsydere til mundtlig feedback, den anden er en skriftlig feedback, og den tredje er som udgangspunkt den endelige med plads til finpudsning, såfremt der er brug for det. Alt dette forløber over ca. tre uger, hvorefter du giver ansvaret videre til korrekturlæserne.

Mosaikks indholdsredaktører er de første helte på banen; de får lov at læse bidragene som (næsten) de første. De skal kunne lave en god læsning af den tekst, de skal redigere og sortere det, der gør den stærk og læseværdig. For at kunne nå dette resultat, skal redaktørerne lære at arbejde sammen med hinanden og kunne formidle deres tanker på den mest diplomatiske og professionelle måde. Det er en kunst, men også et privilegium at føre bidragsyderen til det perfekte bidrag.“
– Afonso

Korrektur
Den korrekturansvarlige uddeler ca. to bidrag til hver korrekturlæser. Efter ca. en uge bytter man tekst, så hvert bidrag bliver læst igennem af flere forskellige personer, og man kan sparre med hinanden. Efter endnu en uge gives faklen videre til layout.

„Korrekturlæsning er en dejligt overkommelig opgave på Mosaikk. Det er kun cirka en uge, du er aktiv, men det er nok til, at du kan føle dig som en del af det fælles projekt på redaktionen. Det tager ikke meget tid, og så er det hyggeligt for en rigtig sprognørd (som mig) at gennemtrawle en tekst for slåfejl og manglende kommaer.“
– Mie

Layout
På layoutredaktionen arbejder man at sætte bladet op i InDesign.

„Når man er i layoutredaktionen på Mosaikk får man lov at prøve kræfter med opsætning af magasinet, helt fra omslag til artikelopsætning. På layoutredaktionen arbejder vi på at få indhold og udseende til at spille sammen, så bidragene fremstår smukke, indbydende og ikke mindst læsevenlige på tryk. Dette gør vi ved hjælp af forskellige skrifttyper, som vi har udvalgt, samt bidragyderens egne værker eller illustrationer vi selv kreerer til den artikel, vi er i færd med at opsætte. Det kan være en utrolig svær opgave at få bidrag og sider til at hænge sammen, men det er et sjovt og udfordrende puslespil, der også udfordrer en kreativt.“
– Henriette

Ansvarshavende redaktør
Der er ofte to ansvarshavende redaktører. De ansvarshavende er sammenhængskraften i bladet; det er dem, der bestemmer de overordnede linjer, de motiverer de enkelte redaktioner, og du kan altid komme med spørgsmål til dem. De ansvarshavende er med gennem hele processen som dem, der har overblikket.

„I løbet af min tid som ansvarshavende redaktør på mosaikk #8 fik jeg for første gang lov til at sætte mine litteraturvidenskabelige færdigheder løs. Først ved at udvælge og diskutere bidrag med min medansvarshavende, indså jeg hvordan min analyseegenskaber ikke bare ligger i seminarlokalet, men i virkeligheden. Det har helt sikkert givet mig en bedre akademisk selvtillid. Samtidigt har jeg fået praktisk erfaring at skrive på CV’et. For slet ikke at tale om nye venskaber på IKK.“
– Anna

Webredaktionen
Arbejdet på webredaktionen er en fantastisk mulighed for at supplere en (måske) ellers meget boglig profil med digitale kompetencer, hvilket er et stort plus på et humanistisk CV. Webredaktionen mødes til ca. tre webworkshops om hjemmesidedesign, basic kodning og nye idéer til tidsskriftets hjemmeside og promovering.

„Webredaktionen virker nok ikke, som det mest oplagte sted at melde sig for de fleste humanister, men det burde det næsten være! Der er stor efterspørgsel på digitale humanister, og i webteamet kan man blive oplært fra bunden i en hyggelig lille gruppe. Det er fedt at kunne sige til sin jobsamtale, at man har erfaring med at designe og redigere hjemmesider!“
– Stella